Μία ιδέα

Ιανουάριος

2019

Τον Ιανουάριο του 2019 δημιουργείται αυτό το website και παράλληλα μία σελίδα στο Instagram και καλεί όποι@ αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα να μοιραστεί τον θαυμασμό της για μία άλλη γυναίκα με τη μορφή

 

"Η _____ είναι υπέροχη γιατί _________".

 

Κάπως έτσι ξεκινάνε οι Υπέροχες Γυναίκες και σιγά σιγά δημιουργείται ένα "κολάζ" από υπέροχες ιστορίες γυναικών. Γυναίκες μιλάνε για εκείνη τη γυναίκα που έκανε κάτι και "μίλησε" μέσα τους... για τη φίλη που θαυμάζουν για όσα έχει καταφέρει παρά τις δυσκολίες που βρέθηκαν στο δρόμο της... για τη γυναίκα που φωνάζουν "μαμά" και τους έμαθε όσα ξέρουν... για την καθηγήτρια στο σχολείο, την άγνωστη στο δρόμο, για τη διάσημη κοπέλα που θαυμάζουν... ​Οι "Υπέροχες Γυναίκες" γίνονται το μέρος για εκείνη, για εσένα και για όλα εκείνα τα κορίτσια που είναι υπέροχες γυναίκες και δεν ξέρουν ότι οι πράξεις τους αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού. 

Μία Παρέα

Ιανουάριος 

2020

Μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 οι Υπέροχες Γυναίκες λειτουργούσαν ανώνυμα. Μέσα σε ένα χρόνο, δημιουργήθηκε μία παρέα, η οποία είχε καθημερινή επαφή και διάδραση και αριθμούσε πάνω από 12.000 μέλη.

Μέσα στο 2020, η θεματολογία της σελίδας άλλαξε και ξεκίνησαν συζητήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν τη γυναίκα σήμερα. Κατα τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, οι Υπέροχες Γυναίκες δημιούργησαν την πρώτη τους δράση με θέτικό κοινωνικό αντίκτυπο και δημιούργησαν το πρώτο CROWDFUNDING για να αγοράσουν γάντια για τους ανθρώπους που μάχονται στην πρώτη γραμμή με τον κοροναϊο. Οι Υπέροχες Γυναίκες κατάφεραν να συγκεντρώσουν μέσα σε 2 εβδομάδες τους πόρους για να αγοραστούν 48.000 γάντια τα οποία δόθηκαν στις μονάδες όπου υπήρχε ανάγκη μέσω του Υπουργείου Υγείας. Πληροφορίες Καμπάνιας - #ΓάντιαΓιαΤηνΠρώτηΓραμμή

Το Μάρτιο του 2020, η ιδρύτρια των Υπέροχων Γυναικών, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, έλαβε την πρώτη της χρηματοδήτηση από το Mediterranean Women's Fund για να συνεχίσει το έργο των Υπέροχων Γυναικών.

Μία Κοινότητα

Ιανουάριος

2021

Οι Υπέροχες Γυναίκες από ιδέα, έγιναν παρέα και είναι πλέον μία επίσημη κοινότητα γυναικών, η οποία έχει συστηθεί ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με στόχο να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. 

2.png
1.png
3.png
Cream and Yellow Hand Drawn English Clas

Μαρία -Νεφέλη

Χατζηιωαννίδου

Η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου (29) είναι η ιδρύτρια της ΑΜΚΕ "Υπέροχες Γυναίκες", ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και είναι μητέρα. Το πρώτο της πτυχίο είναι στα Οικονομικά και το Mεταπτυχιακό της πάνω στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. Ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση "Code it Like a Girl" το 2013, η οποία είχε σαν στόχο την εκπροσώπηση των γυναικών σε τεχνολογικούς κλάδους. Η Μαρία-Νεφέλη συνεργάζεται και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αρκετούς οργανισμούς και νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα και είναι μέντορας στα προγράμματα Prince Trust Foundation International και Womentors του Ιδρύματος Λαμπράκη. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και έχει δημιουργήσει προτάσεις σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό και τη γυναικεία ενδυνάμωση. Το 2016 επιλέχθηκε να συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "WOMEN INNOVATORS IN SOCIAL ENTERPRISES" (WISE) με την ομάδα της Ελλάδας, στο οποίο βραβεύτηκε ως μία από τις πέντε κορυφαίες γυναίκες πρωτοπόρους του προγράμματος. Από τον Οκτώβριο του 2020 επιλέχθηκε να είναι μία από τα 10 μέλη της Women Act Europe.